Maris Fragranit
16-10-2014

Maris

Franke breidt de serie MARIS uit met een keukenkraan en spoeltafels van Fragranit, een gekleurd materiaal met karakter. Inzake kwaliteit en lange levensduur mag dit vernieuwende materiaal zonder blikken of blozen naast roestvrij staal staan. Door zijn specifieke samenstelling van natuurlijk kwarts met acryl moet Fragranit enkel topaas, robijn en diamant laten voorgaan als het op hardheid aankomt.
Dankzij de hoge kras- en slagvastheid kan dit materiaal ook tegen een ferme stoot. Daarenboven geeft Fragranit geen krimp bij contact met lage of hoge temperaturen tot 280°C en zelfs met agressieve voedingszuren.
Last but not least : doordat het materiaal glad en poriënvrij is, krijgen ook de kleinste vuildeeltjes geen kans om zich vast te hechten.
Een bijkomende Sanitized-behandeling met zilverionen maakt Fragranit extra hygiënisch. Via het vocht in en op de spoeltafel komen de aanwezige bacteriën in contact met de zilverionen en worden vervolgens geneutraliseerd. Onderzoek toont aan dat de Sanitized-behandeling de groei van bacteriën op een spoeltafel van Fragranit zo goed als volledig afremt.

In tegenstelling tot hun roestvrijstalen soortgenoten zijn de spoeltafels van Fragranit beschikbaar in de trendkleuren grafiet, platinum, metaalwit, steengrijs en donkerbruin. De kleuren geven de mogelijkheid om een subtiel of contrasterend kleuraccent in je keuken aan te brengen. Dat het materiaal kleurvast is, zelfs na vele jaren intensief gebruik, is te danken aan het 'inbranden' van de kleuren via een hoogtechnologisch procedé.

De nieuwste spoeltafelserie MARIS telt 3 modellen met verdiept afdruipvlak waaronder een model met 2 grote spoelbakken met daartussen een aparte overloopzone die toelaat om restjes weg te gieten en tegelijk het afwaswater proper te houden.

Bij de spoeltafel MARIS heb je 3 multi-inzetbare accessoires ter beschikking. Door de flexibiliteit van dit drietal slim te benutten, creëer je extra werkruimte op en rond de spoeltafel, verloopt het voorbereidende keukenwerk vlot en efficiënt en heb je aanzienlijk minder vaat.
Met de glazen snijplank op de spoelbak ontstaat een extra werkvlak, ideaal met geperforeerde bodem dat in de spoelbakken past, is ideaal om deegwaren of gekookte groeten rechtstreeks in af te gieten of om groenten en fruit in te spoelen. Samen zijn deze twee op hun best : op de snijplank snij je de groenten fijn en met één beweging schuif je de stukken in het inzetbakje om ze te spoelen. Van het inzetbakje kunnen de groenten meteen in de kookpot. Handig en het bespaart je extra vaatwerk. Om nat vaatwerk te laten uitlekken is er de vaatwerkkorf.

Bij MARIS zit gebruikscomfort in een klein hoekje. Letterlijk. Wie het al probeerde, weet dat het piekfijn schoonmaken van rechte hoeken geen lachertje is. Om het onderhoud te vergemakkelijken zonder te raken aan de pure vormgeving kregen de spoelbakken een hoekradius van 10 mm. Door het ontbreken van scherpe hoeken kunnen vuildeeltjes zich niet nestelen en het schoonmaken van de spoelbakken is zo gebeurt.

De spoeltafels MARIS kunnen geplaatst worden in opbouw of in vlakbouw waarbij de spoeltafel en het werkblad in hetzelfde vlak liggen.

Franke ontwikkelde een bijhorende keukenkraan met uittrekbare kraanuitloop. Dat de kraan tot de MARIS-familie behoort is te zien aan de kraanbasis die verkrijgbaar is in dezelfde 5 kleuren als de spoeltafel.

De aanbevolen verkoopprijs van de spoeltafelsystemen en keukenkraan MARIS begint respectievelijk vanaf 439 EUR en 499 EUR, exclusief 6 of 21% BTW.

Voor meer informatie over de serie MARIS of het adres van een verkooppunt in je buurt kan je bellen naar 054/31.01.11 of surfen naar www.franke.be. Je kan ook een bezoek brengen aan de showroom van Franke in de Ringlaan 10, 9400 Ninove van maandag tot vrijdag van 8u. tot 12u. en van 13u. tot 17u. Op vrijdag tot 15u.