Dubbel besparen met BioFresh van Liebherr
16-04-2013

Voedselverspilling kost een gezin per jaar 400 EUR. Per persoon gooien we jaarlijks 48 kilo eten weg.

Gezinnen kunnen honderden euro's besparen door beter bij te houden hoeveel eten ze weggooien. Dit blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Wageningen gepresenteerd op 11 april 2013.

Bij lokale supermarkten werden concrete tips gegeven om voedselverspilling te voorkomen zoals het maken van boodschappenlijstjes, beter bepalen van de portiegrootte, de beste plek om levensmiddelen te bewaren en men leerde dat "Ten minste houdbaar tot" - een kwaliteitsgarantie afgegeven door de producent - niet betekent dat voedsel na die datum niet meer kan worden geconsumeerd.

Veel huishoudens die de strijd tegen voedselverspilling aangingen, gaven vooraf aan zich al zeer bewust te zijn van verspilling. Toch wisten zij het weggooien van voedsel met twintig procent terug te brengen.

De wijze waarop voedsel wordt bewaard is bijzonder belangrijk. Liebherr BioFresh-koeltechnologie biedt lange houdbaarheid zonder verspilling. Bij een temperatuur van net boven de 0┬░C en een ideale luchtvochtigheid behouden groeten en fruit, vis, vlees en zuivelproducten hun gezonde vitamines, heerlijke aroma en smakelijk uiterlijk tot driemaal langer dan in de standaard koelkasten. Vitamines, mineralen en andere voedingstoffen zijn kwetsbaar en moeten in het best mogelijke klimaat bewaard worden, en dat is wat BioFresh van Liebherr u biedt. De kracht van versheid.

Liebherr heeft een uitgebreid assortiment energiezuinige inbouw- en vrijstaande BioFresh modellen. De BioFresh modellen vallen allemaal in energieklasse A++ of A+++ met als absolute spaarkampioen de CBPesf 4043 / CBP 4043. Dankzij het zeer lage energieverbruik mag de CBP(esf) 4043 zich in een nieuwe - nog niet bestaande - energie effici├źntieklasse A+++ -20% plaatsen. Zo kan een gezin dubbel besparen op zowel het weggooien van levensmiddelen als op het energieverbruik.